Wie we zijn

Maastricht Photo Festival wordt voor het eerst georganiseerd van 20-29 september 2019. Maastricht Photo Festival is ontstaan uit de samenwerking tussen Uschi Prick en Bert Janssen.

Als organisator en moderator in de culturele sector, combineert Uschi Prick haar ervaring met een grote passie voor hedendaagse fotografie. Uit de hechte samenwerking met fotograaf Bert Janssen ontstond Maastricht Photo Festival. Al in 2014 liep fotograaf Bert Janssen met plannen rond om een fotofestival te organiseren. Hij miste al jarenlang een podium voor fotografie in het Zuiden. Met partner Uschi Prick kwamen hoofdlijnen, vorm en invulling van het plan in een stroomversnelling. Een inventarisatie van de omvang en het niveau van de fotografie uit het Zuiden overtrof de stoutste verwachtingen. Er is veel talent op fotografiegebied te vinden in deze regio. Bekend, vaak ook onbekend of onbelicht. En dat verdient een podium volgens de initiators.

Organisatie

 • Jean Dols, voorzitter
 • Izi Wudka, secretaris
 • Karin Martens, penningmeester
 • Uschi Prick en Bert Janssen, zakelijke en artistieke leiding
 • Jorgen Polman en Vincent Tillieux, adviescommissie
 • Boy Bastiaens, grafisch ontwerp, concept en artdirection
 • Karin Winkelmolen, communicatie en uitvoering vormgeving
 • Elfi Brouwers, vrijwilligerscoördinatie en productie
 • Sandrien Wansink, educatie

Met dank aan alle locaties, hun medewerkers en onze vrijwilligers.

Wat we doen

Maastricht Photo Festival presenteert fotografen uit deze contreien, wier werk artistieke en geografische grenzen overschrijdt. De ambitie van het festival is het aanmoedigen van diversiteit en creativiteit, met als doel de grenzen van een traditioneel fotografiefestival op te zoeken. Het programma omvat fotocolleges, workshops, lezingen, portfolio reviews, rondleidingen, foto-talks, exposities zowel binnen als buiten en locaties die uitnodigend zijn voor inwoners van Maastricht, toeristen en fotografieliefhebbers van alle leeftijden. Het festival wil een platform bieden aan fotografie in het zuiden en mensen met elkaar verbinden door de ‘lens-based arts’. Na afloop van de eerste biënnale wordt het programma voortgezet met aan fotografie gerelateerde evenementen.

Word vriend

Je kunt vriend worden van Maastricht Photo Festival met een donatie vanaf € 40,- per jaar.

 • Je ontvangt onze nieuwsbrief.
 • Je krijgt korting op de entree van onze evenementen en publicaties (exposities, lezingen, workshops, catalogi).
 • Je maakt kans om de festivalcatalogus editie 2019 te winnen.

Je kunt Best Friend Forever worden van Maastricht Photo Festival met een donatie vanaf € 125,- per jaar.

 • Je ontvangt onze nieuwsbrief.
 • Gratis toegang tot exposities, lezingen en workshops van Maastricht Photo Festival en je krijgt de festivalcatalogus editie 2019 gratis.

Help je mee om Maastricht Photo Festival te blijven realiseren? Je kunt je als vriend of als Best Friend Forever aanmelden via info@maastrichtphotofestival.nl

Word partner

Maastricht Photo Festival wil een podium vestigen in het zuiden voor de fotografie. En wil bouwen aan een aantal pijlers te weten:

Talent: een kans geven aan veelbelovende fotografen en kunstenaars die gebruikmaken van het medium fotografie (multimedia). Experimenteren & ontwikkelen: ruimte geven om in te spelen op verschuivingen binnen het medium, de vluchtigheid van beelden en hoe dit de waarde van het beeld beïnvloedt. Educatie: kinderen komen steeds jonger in aanraking met een smartphone. Hoe gaan ze om met wat ze te zien krijgen? Begrijpend kunnen kijken wordt belangrijker dan ooit. Door de juiste vaardigheden en kennis leren zij hoe zij zich tot de beeldcultuur kunnen verhouden. Delen: van kennis en laatste ontwikkelingen binnen de fotografie.

Als sponsor help je om onze ambitie te realiseren om onderscheidend te zijn met de invulling van onze biënnale, talentontwikkeling mogelijk te maken en de fotografie in het zuiden naar een hoger niveau te tillen. Bedrijven zijn van harte welkom om zich als partner te verbinden aan Maastricht Photo Festival. MPF Partner zijn kan op verschillende manieren: van een meerjarige samenwerking, tot sponsoring van een specifiek project. Dit kan een expositie zijn tijdens de biënnale in Maastricht, of een satelliet tentoonstelling tussen de edities in, een educatief programma voor scholen, kinderen (en ouderen) in de wijken, het talentprogramma voor jonge fotografen, of een speciaal op uw bedrijf afgestemd win/win project.

Sponsoring is maatwerk. We zetten dan ook graag onze creativiteit in om een passend voorstel te bedenken. We staan dan ook open voor overleg en maatwerk m.b.t. onze tegenprestaties. Er zijn verschillende mogelijkheden die voor je bedrijf interessant kunnen zijn:

 • Marketing: bereiken van een specifieke doelgroep door associatie met Maastricht Photo Festival. Zichtbaarheid via social media acties, website, catalogus, programmaboekje en projecten op een doelgroep toegespitst;
 • Relatiemanagement: verbinden van belangrijke klanten en relaties door bijzondere events op één van onze internationale locaties;
 • HR: teambuilding fotografieworkshops voor (toekomstige) medewerkers;
 • MVO: adoptie van een educatief project;
 • MBO: vrijwilligers uit uw bedrijf beschikbaar stellen voor onze organisatie en tijdens het festival;
 • Talent: toegang tot een netwerk van jonge, veelbelovende fotografen;
 • Bedrijfscollectie: advies in het aankopen van fotografie voor kantoren en het opbouwen van een kunstcollectie. Maastricht Photo Festival nodigt geïnteresseerde bedrijven van harte uit om hun belangstelling kenbaar te maken.

Word vrijwilliger

Maastricht Photo Festival kan alleen gerealiseerd worden dankzij de inzet van onze vrijwilligers. Hun inzet is van onschatbare waarde. Wil je ook een bijdrage leveren aan Maastricht Photo Festival? We zoeken vrijwilligers voor de volgende werkgroepen:

 • Productie (bouwen, sjouwen, klussen & exposities inrichten).
 • Communicatie (o.a. social media, teksten schrijven).
 • Flyeren, posters ophangen.
 • Backoffice, administratie.
 • Gastheren en -dames

Help je mee om fotografie een podium te bieden in Limburg? Stuur dan een mail naar info@maastrichtphotofestival.nl

Parkeren en openbaar vervoer

Kijk voor meer informatie op www.maastrichtbereikbaar.nl

Pers

De perskit kan worden aangevraagd via info@maastrichtphotofestival.nl Neem voor meer informatie, beeldmateriaal of andere persvragen contact op met:

Bert Janssen E: bert@maastrichtphotofestival.nl